Marita

VARIT DUKTIG
Jag får väl berömma mig själv som kommit igång med bakningen. I fredags bakade jag frukostbröd, så gott....
Igår blev det semla bullar, bara att gröpa ur och fylla med mandelmassa och gräddet, eller äta dom som dom är. Gott det också.
Vädret passar ju bra för bakning. Regnigt och så blött är det. Snön som kom i helgen är ett minne blott snart...
Nellie gömde sig under äppelträdet och trodde att inget regn skulle falla på henne. Men det var ännu blötare där när vattnet rann från grenarna...
Underbara Tulpaner kan man glädja sig åt den här tiden. En bukett i veckan brukar jag köpa, dom håller sig i ca en vecka så det är lagom.
 
                                   
HEMSKA SAKER SOM HÄNDER
Vi har haft och har mycket bilbränder i Örebro, och det är så fruktansvärt meningslöst och ställer till så mycket för den som drabbas. Man kan ju spekulera i vilka som håller på med detta. Men våld och förstörelse ökar mer och mer.
Natten till fredagen brann det på dotterns arbete, allt blev förstört. Jag lider med henne och hennes medarbetare som lägger ner så mycket jobb och tid i detta område som tillhör ett av Örebros värsta.
Tungt säger hon att så mycket blev förstört och måste försöka återskapas. Många har kommit fram till henne och ger sitt stöd. 
Var ska det sluta när våld och förstörelse bara ökar?.....
                                         
BRODDAR PÅ
I morse när vi skulle gå med hundarna så fick jag se att LG hade tagit fram sina broddar. Jag var tvungen att säga "ska du ha broddar"? Han brukar nämligen totalvägra det. Jodå, han hade sett ut på gatan hur mycket is det var och efter gårdagens snöfall och sen töande frös det på igen. Därför så mycket is överallt.
Plogen kom igår kväll och plogade så det blev en isig hård vall med bumlingar som fick hackas bort om man skulle ut med bilen.
Härligt nu med ljuset som är både morgon och kväll när det är klart väder. Så nog går vi ¨åt rätt håll trots att det blev vinter igen....
Mina goa sötnosar♥♥