Marita

GODISSTOPP, IGEN??
Undrar hur många godisstopp jag  har försökt med sista halvåret? Banne mig om det funkar, ett tag går det bra sen ramlar jag dit igen. Det gick mycket bättre att sluta röka för många år sen och inte ett bloss sen dess. 
Amanda sa till mig idag när jag var hemma hos dom och fikade med god blåbärspaj, att hon minsann skulle ha godisstopp hela Augusti. Godis var bara tillåtet om det var kalas. Jag får försöka följa henne exempel, och godis bara på kalas. Då får jag försöka hitta kalas att gå på..*blink*..
Men hur mycket kan det regna egentligen? Det börjar likna sommaren år 2000. Då regnade det i stort sett varje dag under en längre period. Blött och mycket vatten överallt. Samma sak nu nästan, men blommorna verkar trivas trots allt, än så länge. Gräset växer så det knakar tack vare det blöta, och gödslet som LG la ut tidigare i våras,och nu svär han över det..**..
Det går inte att klippa heller när det regnar och inte hinner torka upp mellan varven....
 
Söt bild lånad från Google..**
Gott om blåbär är det i alla fall, och idag bjöd Amanda och Ida på blåbärspaj med egenhändigt plockade bär..
Mums så gott det var**
 
LITE SAKER SOM DU INTE VISSTE OM BAD
  • Bad i havet som avkoppling och njutning var länge lyx för överklassen. Men efter första världskriget spreds badandet till alla samhälls klasser.
  • I Sverige blev det lag på två veckors semester 1939, och då började allt fler att bada i hav och sjöar..
  • Badbollen lanserades i Kalifornien 1938.
  • På 1800-talet bar kvinnor klänningar med isydda tyngder för att tyget inte skulle flyta upp i vattnet
  • Bikinin designades 1946. Namnet kommer från Bikini atollen i Stilla havet.
  • 1774 blev Gustavsberg, söder om Uddevalla den första svenska havsbadorten.
  • Sveriges första gemensamma havsbad för kvinnor och män gjorde skandal i Mölle i början på 1900-talet.
  • Badkruka är en person som inte är så förtjust i att bada. Ordet kommer från ett gammalt dialektord för krake,kruker dvs en feg typ.
  • Badskor började vi använda på 1960-talet. Amerikanerna lånade modellen från Japan och massproducerade skorna i plast.
  •  
Ja det var lite intressanta" roliga att veta saker" som jag hittade i en veckotidning idag. Regnigt väder gör att man håller sig inne och då blir det läsning i både tidningar och böcker. 
Jag skippade till o med handlingen på förmiddagen tack vare att regnet vräkte ner. Men Bamse och jag hann i alla fall hem innan det började i morse.
Tänk, att om två dagar går vi in i sista sommarmånaden, Augusti. Den kan, om man har tur, vara nog så varm och skön. Men dom fina ljusa sommarkvällarna är över för den här gången.
 
En sån söt liten gris jag hittade på nätet♥♥♥
VARFÖR ÄR DET MEST MÄN SOM GRILLAR?
Ja en liten undran så här på måndags kvällen. För visst är det så i dom flesta fall att mannen står vid grillen med en kall öl och kvinnan far runt i köket och fixar med tillbehören.
En ändring där kanske, för inte kan det väl vara så svårt att grilla en köttbit. Det kan vara lite knepigare kanske att få till en läcker sallad och god sås till det grillade.
Det kanske är en liten rest från "grottmannen" där han kommer hem med köttet och slänger det på elden.
Där kan vi också hitta grillentusiasten, ja han som kan vikariera som Google när det gäller allt man vill veta om matlagning på grillen.
Sen barbecuemannen, som näst intill upplever en "sexuell" njutning av att extremt långsamt tillaga köttbitar med tempererad rök.
Liksom prylgalningen  som inte kan passera en Ica Maxi-entré utan att göra en avstickare in bland grilltillbehören.
Men så finns även "grilltönten" som får vara med på ett hörn. Det är han som lyckas med konststycket att få en flintastek som är både gråblek och vidbränd på samma gång.
Fram för mer kvinnor vid grillarna.....**