Marita

EN SOMMAR ATT MINNAS
Den här sommaren gör verkligen avtryck med sin otroliga långvariga värme, och så denna torka som gör allting gult och torrt och skogsbränder rasar på många ställen. Hemskt är det och man lider med dom drabbade
Själv gör man inte mycket i värmen mer än det nödvändigaste. Hundarna söker skuggan... och jag har köpt kylbandanas till dom som svalkar. Egentligen skulle jag ha kylhalsband men dom var helt slut. Precis som det är med bords och golvfläktar.Det kan man förstå i denna värme.
Barnbarns besök har det varit och övernattninga. Roligt är det men visst, man är rätt slut efteråt,haha....
Äldsta barnbarnet Amanda bröt ju armen i början på sommarlovet. Förra veckan var det dags för yngsta barnbarnet August att göra samma sak. Så ledsamt är det. Ena dagen var han en glad liten kille med mamma o pappa på båten.
Nästa dag efter ett olyckligt fall är det gips som gäller även för honom...
Sommaren fortsätter och värmen också. Snart går vi in i sista sommarmånaden och som alltid har det gått väldigt fort. I frysen har jag ett par ishänder som Amanda o Ida har gjort. Svalkar bra i hettan..**
Kram o ha det bäst♥♥
MITT I SOMMAREN
Ja nu har vi gått in i Juli, och då är vi mitt i sommaren. Efter Midsommar så har sol och värme kommit tillbaka. Men regn behövs vilket syns på hur fruktansvärt torrt det är och grundvatten nivån har sjunkit kraftigt. Inget bevattningsförbud än men däremot har eldningsförbud införts från o med idag. Det är inte enbart positivt med sol och värme. Lagom är alltid bäst..** Sommarlov har börjat och även semestrar för en del. Barnbarnen Amanda o Ida klarar sig själva hemma nu men får gärna komma över hit när dom vill. Vi bor inte så långt ifrån varandra. Men cykling är inte att tänka på för Amanda som hade oturen och bryta armen första veckan på sommarlovet. Men om två veckor slipper hon gipset om allt ser bra ut..
En annan sak som inte är rolig är att minsta barnbarnet August har varit sjuk och fick ligga på sjukhuset över Midsommar. Vi hoppas han får må bättre nu. Det är så jobbigt när dom små inte mår bra..
Barnbarnet Ida har spelat i Örebrocupen under helgen, fotboll alltså. Vi var och hejade på och dom gav verkligen järnet tjejerna..
Kalas har det varit också för näst minsta barnbarnet Alexander som fyllde fyra år.
Ena sonen Stefan har semester nu och gjorde en resa ner till Skara sommarland och sen ner till Skanör-Falsterbo tillsammans med familjen. Toppenhärligt hade dom och så tur med vädret också.. Så barnbarnet Martin hade mycket att berätta för farmor igår när han o pappa kom och fikade..
Nu fortsätter vi att njuta av sommaren, ha det bäst♥