Marita

FREDAGS MYS MED BARNBARN
Amanda och Ida kom idag på eftermiddagen och vi har haft en toppenfin fredag med mys och allt som hör till. 
Efter bad och pizza somnade dom till Lets Dance. 
Snart blir det god natt för mig också. Eftersom Amanda är väldigt morgon pigg gäller det att hinna få lite sömn. 
 
 
RÄTT ATT KLAGA OCH SKYLDIGHET ATT BERÖMMA
När gatorna är snömoddiga,bussarna inte går som dom ska, eller när tågen inte kommer i tid. Ja då klagar vi,en del mer högljutt än andra, men med all rätt förstås.
När viktiga funktioner inte fungerar ska vi klaga så att det kan bli bättre.
Sämre är vi på att glädjas åt saker som fungerar precis som vi tänkt oss, eller kanske till och med över all förväntan.
Dom flesta av oss är nog sådana, även jag...** ofta kan man berömma när någon gjort något utöver det vanliga.
Men tänk om man skulle berömma eller säga något uppskattande i all enkelhet och göra någon glad. Så svårt är det inte, och tänk vad roligt att se det glada uttrycket i någon annans ansikte,och världen skulle bli mycket varmare...
 
 
Fint väder fick vi på eftermiddagen, med en hel del sol, och man blir genast gladare. Glad blir man också av att gosa med minsta lilla barnbarnet. Sen hade dottern bakat så gott fikabröd, ja hon är duktig på det. Så det lär bli en hel del gofika framöver,mormor kommer gärna..**..
 
 
BOKREAN, OCH INGET SOM LOCKADE??
Varje år på bokrean så brukar jag gå runt och noggrant titta och läsa på bokomslag och bläddra lite i böckerna. Mycket som man har läst och känner igen, men ibland hittar man nya författare och får nya favoriter sen.
Idag på förmiddagen när jag gick runt och tittade så kände jag att inget lockade mig, inte ens på barnavdelningen. Totalt negativ kände jag mig, väldigt konstigt?? Så inte en endaste bok kom jag hem med...... nu har jag ju en hög med böcker som ligger olästa, så det är ingen fara att jag lider brist på det....
 
Efter en natt med lite regn så har solen hittat fram mer och mer, blåser gör det som vanligt. Men man får väl se det positivt som att det kanske torkar upp en del.
Gräset är grönare på andra sidan staketet...
I trädgården lär det dröja innan gräset blir grönt..**