Marita

DÅLIGT MED UPPDATERINGAR
Det är tufft att hålla uppdateringarna på dom sociala medierna. Man kan ju tycka att det inte finns något att skriva om. Det är lättare på FB eller Instagram där det räcker med nån rad bara som en lite uppdatering. Bloggen kräver lite mer, det ska ju vara som en dagbok. Jag skriver ju dagbok varje kväll innan jag lägger mig. Några rader om vad som hänt under dagen och vilket väder vi haft.Men det är ju lite mer privat och personligt kanske.
Nu har det gått en vecka sen jag skrev här och påsk har det varit med allt vad där tillhör av god mat och trevlig gemenskap. Vädret har varit toppen hela helgen, så skönt att kunna sitta ute i solen och njuta.
Soffan luktar fortfarande rätt mycket trots att jag har öppet lite grann för att få in frisk luft. Men ingen har klagat trots allt utan tyckt att det har varit skönt med mer sittplatser....
Mycket långpromenader har det blivit under helgen, 
Utefika såklart...
Men idag är det sämre med finvädret även om solen försöker emellanåt. Regnskurar hade vi på morgonen så en ren och fräsch Bamse blev blöt och grusig igen.  Ja för fortfarande ligger mycket grus kvar efter vintern, men dom har börjat sopa och det är skönt sen när allt är borta.
Jag var och klippta mig idag på förmiddagen. Min vanliga frissa var sjuk så tjejen som klippte mig närapå "snaggade" mig....
 
Haa de...****
FÖR OCH NACKDELAR MED NYTT
Vi tog ju bort våran gamla soffa, man kan säga att vi vuxit ur den. Barnbarns skaran har ökat på sig och när alla vill få plats då går det inte. Så nu har vi skaffat en stor och rejäl, alla får plats. Men det blir en del omflyttningar och lite annat som måste göras. 
En nackdel som kommer försvinna hoppas jag. Det är lukten av den nya soffan, och mattan, en speciell och ganska påträngande lukt. Men som sagt det lär väl bli bättre allt eftersom...
Skönt sitter man och Bamse har sin plats när det bara är vi som sitter och kollar på tv.
Jag tog bilden med mobilen i går kväll så det är lite mörkt...
Idag har jag varit och påskhandlat, mycket folk var det men det gick hyfsat bra ändå i kassan. Så nu är kylskåpet fullt inför helgen. Bara att hoppas att alla håller sig friska. Ida har feber och hostar men är förhoppningsvis bättre till påskafton. Småknattarna började med förkyling förra veckan.
Aprilväder är det så man får gå ut mellan skurarna....**
 
 
DET ÄR MYCKET NU
När våren kommer så brukar det alltid bli mer att göra ett tag, både inne och ute. Man vill hinna med så mycket. Nu är det extra mycket tack vare att LG,s brors hus ska tömmas. Det tar sin tid och det finns som sagt annat som också måste skötas. 
Ibland känns det som man bara vill sätta sig nånstans där det är alldeles tyst. Bara lyssna till vindens sus i trädtopparna. 
Igår var det full fart här hemma med barn och barnbarn. Det är roligt men man känner när kvällen kommer att herregud vad trött man är. Våran soffa i rummet åkte iväg till nytt ställe igår. Hoppas den kommer att trivas där. Men nu står man där utan soffa till tisdag då den nya kommer.  Bamse är lite vilsen, han brukar ligga bredvid mig i soffan och kolla på tv.
Amanda och Ida tyckte att det inte var någor problem utan ställde stolar på rad och sa att så här kan man sitta...
Jo,jo, ett tag funkar det för mig innan ryggen säger ifrån. Men dom är ju unga och fräscha i kroppen..**
Idag har vi hyfsat väder, trots en blek sol så klättrar graderna och är uppe i 10 just nu.... det får bli en långrunda med Bamse sen på eftermiddagen
Lite påskpynt ute, men en del fjädrar blåste ner trots att dom var fasttejpade...**