Marita

OBJUDNA *GÄSTER*
Vi har fått påhälsning av myror, och jag har ingen aning om hur och var dom kommer in??  Jag känner mig som den värsta detektiv där jag går runt och undersöker och tittar.  LG han verkar inte bry sig lika mycket som jag och ärligt talat så blir jag frustrerad och irriterad. Man vill väl inte ha myror inomhus heller.
I källaren har dom kommit in nån gång vid källardörren, och då har det räckt med att strö ut Myrr för att stoppa dom. Men inga finns i källaren, i rabatten på framsidan finns det rätt många myror och jag har strött ut Myrr vid husgrunden men det hjälper ju inte.
Idag var jag till Plantagen och köpte myrdosor. Dom kan man ställa inomhus i det rum som är drabbat, så det får bli vardagsrummet då. Nu är det bara att vänta och se om det gör nån nytta.....
 
För övrigt idag så är vädret riktigt dåligt regn som är iskallt och blåsigt.  Hoppas det vänder snart innan det är dags för sommarfester och avslutningar. 
Skönt att Bamse är nytrimmad så han torkar fort.
Här blir han ompysslad av Ida..**
DOM VIDRIGA KRYPEN
Då pratar jag om fästingar. Det är otroligt mycket utav dom nu. Jag vet inte hur många jag har plockat på Bamse redan och då har knappt sommaren börjat. 
Egentligen så är jag emot dom giftiga preparaten som finns mot fästingar.Dels för hundens skull och sen om man har småbarn som kanske leker och tar i honom. Men hunden kan ju också bli sjuk av alla fästingbetten. Så det är pest eller kolera känns det som.
Jag har ju bärnstens halsband till hundarna, men det hjälper absolut inte fullt ut när det är så mycket fästingar. Jag har också kokat hemgjort fästingmedel och sprayat på. Men det verkar inte heller funka så bra och Bamse gillar det absolut inte. 
Nu har jag köpt Exspot, men i morgon ska Bamse trimmas och då ska jag fråga om dom kanske har nånting annat jag kan prova först.
Ja det var lite om ett av sommarens gissel. 
Dom här tillhör det goda med sommaren,visserligen inte dom svenska än. Men smakar bra ändå.....
VANAN INNE MED BEBISAR
För snart ett år sen så fick Amanda och Ida en lillebror, och det är roligt att se hur dom har växt in i rollen som storasystrar. Det märktes på Ida igår när jag ville ta kort på barnbarnen.  Tyvärr så var Amanda sjuk och kunde inte vara med på kalaset, och lillbrorsan var också hemma. Men Ida satt lugn och trygg med lille August bredvid sig.
Martin fnissar lite bakom handen...**  bebisar är inte hans grej riktig....